Projecten 2019-2020

Het gebouw van het kinderhuis is ruim 25 jaar geleden gebouwd. Al die jaren is het kinderhuis bewoond geweest door een groep van ongeveer 80 kinderen. In de loop van de jaren hebben diverse aanpassingen plaatsgevonden – zo is er een 1ste en 2de etage op gebouwd. Nu zijn de sanitaire voorzieningen hard aan renovatie toe en in 2019 is gestart met de renovatie. Op de begane grond is een sanitaire ruimte aangebouwd. Er is ruimte voor 8 douches en 8 toiletten. De ruwbouw is afgerond en de waterleiding is geplaatst. Nu moeten nog de voorzieningen worden geplaatst en de elektriciteit worden aangelegd. Ook willen we de vloer betegelen zodat we het goed schoon en hygiënisch kunnen houden. We streven er naar om eind 2019 moderne sanitaire voorzieningen in het kinderhuis te hebben.

Eind 2020 zijn de renovatie werkzaamheden afgerond. Er dient enkel nog 1 toilet buiten voor de jongens te worden afgemaakt.

De Christenvervolging neemt steeds meer toe in India. Ondanks deze verdrukking is de ‘honger’ naar Gods Woord heel groot. Er is veel vraag naar Bijbels onder de bezoekers van onze kerk. Ook de kinderen in het kinderhuis lezen graag zelf uit hun Bijbeltje. Kennis van Gods Woord geeft kracht en zekerheid voor de toekomst. In 2017 hebben we een eerste reeks Bijbels (100 Bijbels en 50 Kinderbijbels) ingekocht en tegen een kleine vergoeding uitgedeeld. Zij die geen financiële ruimte hiervoor hadden, hebben de Bijbel gratis gekregen. Met de inkomsten van de verkochte Bijbels worden weer nieuwe Bijbels aangeschaft en uitgedeeld. Nu willen we ieder jaar weer eenzelfde hoeveelheid Bijbels aanschaffen.

Vanwege de corona beperkingen is dit project tijdelijk on-hold gezet. Maar zodra het weer mogelijk is gaan we weer Bijbels verstrekken.

De eetzaal van het kinderhuis is in 2015 uitgebreid omdat toen naast de kinderen van het kinderhuis ook nog eens 300 kinderen van het Compassion Project iedere dag kwamen eten. Helaas heeft de hulpverleningsorganisatie Compassion – samen met honderden andere organisaties – geen verlenging gekregen van de Indiase overheid. Dus op dit moment is de eetzaal een grote ruimte die nog verder aangekleed moet worden. In 2018 hebben we 2 muren van deze eetzaal verder kunnen afbouwen en nu willen we nog het dak op de aanbouw afmaken. Daarnaast willen we de reeds operationele eetzaal verder aankleden en een gedeelte daarvan zo afmaken dat het kan dienen als multifunctionele ruimte voor ontspannende binnen activiteiten ten behoeve van de kinderen. Hierbij gaat het om het betegelen van de betonnen vloer, het plaatsen van nog een aantal tafels en stoelen. Ook willen we passende verlichting plaatsen. De wanden zullen worden afgeschilderd en één wand laten versieren met een wandschildering.

Sinds de lockdown in 2020 hebben we helaas de werkzaamheden niet kunnen voortzetten. Het is – door de coronamaatregelen –  niet toegestaan om meerdere arbeiders op het terrein te laten werken en het is ook moeilijk om op dit moment aan de benodigde materialen te komen. Wij hopen echter zo spoedig mogelijk  in 2022 dit project alsnog te kunnen voorzetten want we zijn zeer blij met de giften die we hiervoor hebben mogen ontvangen van onze sponsors in Nederland.

Indien u geïnteresseerd bent in één van deze projecten kunt u uitgebreide informatie over het project (planning/ kosten) bij ons opvragen.
Dit kan telefonisch of per email – zie het hoofdstuk ‘contact‘.

NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE